Din guide til Napoli

Din guide til Napoli, Capri, Ischia og Amalfikysten - tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Musèer - Napoli

Palazzo Reale

I Napoli finner vi det kjente Museo Archeologico Nazionale (Piazza Museo 19, tlf. +39 081 4422149). Det meste av funnene gjort i Pompei er utstilt eller oppbevares her, bla. den storslagne mosaikken av Aleksander den Store og slaget ved Isso. Flere skulpturer som regnes som klassikere vil du helt sikkert kjenne igjen, og veggmaleriene fra Pompei er meget flotte. I tillegg er her viktige gjenstander fra Egypt, det tidligere StorHellas og funn fra etruskisk tid. Åpningstiden er kl. 9 – 20, og billetten koster 6,5 euro. Obs! Museet holder stengt tirsdager.

Galleria Nazionale di Capodimonte (Via Miano 1) er et billedgalleri (pinacoteca) med mesterverker av Bellini, Botticelli, Caravaggio, Gentileschi, Goya, Tizian og mange flere. Åpningstidene er 08.30 til 19.30, og det er stengt på onsdager. Billettprisen er 7,5 euro (men 6,5 euro etter kl. 14). For å komme seg dit: ta metrolinje 2 mot Pozzuoli, men gå av på ”Cavour”. Derfra ta busslinje 178, M2 eller 201.

db/fileupload/napoli_castelNuovo5.jpgMuseo Civico di Castel Nuovo (Maschio Angioino) ligger idyllisk nær golfen, og kan vise byens samling og historie. Billetten koster 5 euro, og på søndager er museet stengt.


Museet for Sanseverokapellet ligger ved kirken Santa Maria della Pietà, og er interessant både arkitektonisk og kunstnerisk. Billetten koster 6 euro, og på tirsdager er det stengt.


Palazzo delle Arti di Napoli (PAN) ligger i Via dei Mille og huser utstillinger innen samtidskunst. Et annet viktig museum for samtidskunst er Museo d`Arte Contemporanea Donnareggina. Adressen er Via Settembrini 79, og billetten koster 7 euro. Tirsdager stengt.

Palazzo Reale ligger på den vakre Piazza Plebicito, og viser slottet fra tiden byen var hovedstad for ulike utenlandske monarker. Billetten koster 4 euro.

Hele området rundt Napoli er kjent for sin keramikk, og da bør man ta en titt på Museo nazionale della Ceramica Duca di Martina i Via Aniello Falcone 171.

Capri har ikke mange museer som flotte villaer, men Museo Cerio finner du på Piazzetta di Capri. Her vises naturhistoriske og vitenskapelige funn gjort av Ignazio Cerio. Stengt søndag, mandag og torsdag. Den svenske legen Axel Munthe hadde hus her, som nå er gjort om til museum Villa San Michele. I mangel på museer anbefaler vi en tur opp til Tiberius` Villa Damecuta på Anacapri eller en annen av hans villaer Villa Jovis på enden av Viale Amedeo Maiuri. Man bør også ta turen innom Villa Fersen og Villa Malaparte.

Ischia kan Museo Archeologico Pithecusae fortelle deg om øyas rike historie, men det er kanskje like så interessant å besøke Castello Aragonese. Denne forsvarsfestningen fra 400 e.Kr. har senere vært bolig, kirke og fengsel. Ellers har øyen en fin akvedukt kalt ”Pilastri”.

Langs Amalfikysten er det ikke mange museer. I Amalfi er der et museum for papir, Museo della Carta, hvor du også kan kjøpe med deg fint skriveunderlag hjem. Byen har også et musem for å vitne om sin egen historie, Museo Civico.

Finn et perfekt hotell i Napoli

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:Sponsede lenker

Mer reisestoff

Regn om valuta


Privacy Policy