Din guide til Napoli

Din guide til Napoli, Capri, Ischia og Amalfikysten - tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Mat og drikke - Napoli

Mat og drikke

Maten i Campania-regionen domineres av to råvarer: tomater og mozzarella di bufala. Ikke uventet kombineres disse til verdens beste pizza, som stammer fra Napoli. Også olivenoljen herfra smaker meget godt, og det er høy kvalitet over sitronene (og appelsinene).


http://217.13.26.146/db/fileupload/vongole.jpgGitt beliggenheten langs havet er det ikke unaturlig at man får god sjømat, prøv gjerne en ”spaghetti allo scoglio” eller ”polpi alla luciana”. Hva med ål (anguilla)? En lokal pastavariant er ”pacchero”, ofte god med kjøttsaus. Smak også på auberginerne.

Når det gjelder pizza, så tenker man her først og fremst på Pizza Margherita. Denne består av tomatsaus, mozarella og basilicum over deigen. Mange restauranter serverer bare denne typen og ”Napoli” (med ansjos), siden dette regnes som ”virkelig” pizza.


Napoli er kjent i Italia for sin kaffe, som gjerne er litt sterkere enn ellers. Vi anbefaler også å smake den lokale varianten av croissant, nemlig ”sfogliatella”. Til sammen blir dette en vidunderlig frokost! Glem ikke å spise mye is, og er det varmt ute vil en granita (is og smakssirup) kjøle deg ned.

Ischia har du en egen typiske matrett i hare (coniglio). Forberedelsen av denne er så beskyttet at du må bestille den på restauranten en dag i forveien. På Capri er man stolte av salaten og ravioliene, mens man i Amalfi gjør seg flid med fettuccine.

Det er flere DOC-viner i Campania: Campi Flegrei (hvit, rød, rose, Falanghina og Piedirosso), Capri (hvit og rød), og Ischia (hvit, rød, Forastera og Biancolella). Prøv også Vesuvio og Costa d`Amalfi.

Det er mye god likør i området på grunn av høy kvalitet på sitroner, mandariner og nøtter. Vi anbefaler en flaske med Limocello, Crema di Limone og en Mandarino. Prøv gjerne også en Nocino, nøttelikør.

Finn et perfekt hotell i Napoli

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:Sponsede lenker

Mer reisestoff

Regn om valuta


Privacy Policy