Din guide til Napoli

Din guide til Napoli, Capri, Ischia og Amalfikysten - tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Fakta - Napoli

db/fileupload/domkirke amalfi.jpgNapoli
Byen har rundt 975 000 innbyggere, men tar vi med de tett bebyggede områdene rundt ligger befolkningstallet på nesten 4 millioner personer. Byen er hovedstad for regionen Campania, og regnes også som hovedstad for SørItalia. Byen har gjennom tidene vært styrt av normannere, spagnoler og franskmenn, og i 1860 ble den underlagt det samlede Italia. Sentrum av byen er på UNESCOs verdensarvliste.

Capri
På grunn av sine vakre klipper og nydelige klima ble Capri allerede i romertiden valgt som feriemål. Keiseren Tiberius bodde her i nesten 10 år. Det er ikke så mange fastboene her, og de fleste av dem bor på Anacapri. Øyen er mest kjent som lekeplass for rike skuespillere og forretningsmenn, selv om disse nå klager over de nyrike som ikke lenger ”leker etter reglene”. En grunn til å besøke øyen, som ligger 5 km fra Napoli, er den Blå Grotten.

Ischia
Ischia er Italias 3. største øy, og har rundt 60 000 innbyggere. I sentrum av øye finner du Monte Epomeo (787 meter), en vulkan som etter sigende fikk Ibsen til å løpe redd hjem etter et lite skjelv under en spasertur. Det kommer nesten 6 millioner turister hit hvert år (og mange napolitanere i helgene), og øye er full av fine og helsefremmende termalbad.

Amalfikysten
Strekningen mellom Vietri sul Mare og Positano kalles gjerne Amalfikysten (Amalfi er den største ”byen” på denne distansen). Klipper som fører rett ned i havet, og hus som klenger seg fast i dem, er karakteristisk. Naturen her er virkelig slående. Det er mange mindre steder her, alle med sine særtrekk og tradisjoner, men i dag er det turismen som dominerer. Fra Salerno blir Vietri sul Mare et ypperlig utgangspunkt.

Finn et perfekt hotell i Napoli

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:Sponsede lenker

Mer reisestoff

Regn om valuta


Privacy Policy