Din guide til Napoli

Din guide til Napoli, Capri, Ischia og Amalfikysten - tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Kriminalitet - Napoli

Selv om byen fortsatt sliter med camorra-mafia, så er det ikke det en turist skal gå rundt å tenke på. Utfordringen her er hverdagskriminaliteten: Lommetyverier og ran. Vær oppmerksom på lommebok, veske og bagasje når du oppholder deg på togstasjoner, bussholdeplasser og på selve buss/metro. Noen lommetyver opererer i det stille og man kan nesten beundre dem for deres frekkhet og kalde atferd. Andre benytter seg av avledningsmanøvre. Uansett, hold godt på verdisakene hele tiden, og lat som du vet hvor du skal.

Napoli har også høy frekvens av ran på åpen gate, som regel utført av personer på motorsykkel. I fart napper de til seg ei veske, et armbåndsur eller et videokamera ved hjelp av kniv eller rå fysisk kraft. Hold gjerne hånden over vesken hele tiden som en hindring, men gi slipp hvis de likevel forsøker å ta den. Ikke ta på deg smykker, ur eller annet du er glad i. Kort sagt, la verdisakene være igjen hjemme. Kle deg gjerne så ufint som mulig skal du gå lenge i sentrumsgatene, for ikke å tiltrekke deg oppmerksomhet som en rik turist. Forsøk å hold deg til gater med mye mennesker, og det er ingen grunn til å ville utforske bydeler utenfor selve sentrum på egen hånd.

De andre stedene Capri, Ischia og Amalfikysten har ikke dette ransproblemet, men lommetyverier kan forekomme.

Husk å anmelde alle tyverier med en gang. Hovedpolitistasjonen i Napoli ligger i Via Medina 5, tlf: 0817941111.

Nødnumrene er:
Politi:              113
Carabinieri:     112

Finn et perfekt hotell i Napoli

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:Sponsede lenker

Mer reisestoff

Regn om valuta


Privacy Policy