Din guide til Napoli

Din guide til Napoli, Capri, Ischia og Amalfikysten - tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Transport - Napoli

Buss, tog, båt og bil

db/fileupload/blå grotte.jpgBuss og Metro i Napoli
Det lokale trafikkselskapet ANM har flere bussruter som dekker sentrum og provinsene rundt byen. MetroNapoli har ansvaret for de to metrolinjene i byen, som dekker de nordlige og vestlige bydelene. Ta en titt på stoppestedet Piazza Dante, som er prosjektert av arkitekten Gae Aulenti, og ikke overse de mange andre ”stazioni d`arte” i byen. I tillegg er der i Napoli 4 taubaner (funiculare), som blant annet kan benyttes til å dra opp til Montesanto for en flott utsikt over byen.

Kollektivtransport på Capri, Ischia og Amalfikysten
For å komme seg rundt på Capri starter man med taubanen opp til selve stedet Capri. Derfra er det mulig å ta selskapet Sippics små busser til bl.a. Anacapri og den Blå Grotten. I tillegg tilbys det båtturer rundt øya. På Ischia er busstilbudet større enn på Capri siden Ischia er en langt større øy. Bussene til selskapet Sepsa er derimot små, og gitt de trange og kronglete veiene kan det ta lang tid før du er fremme der du skal. Vurder pris opp mot bekvemmlighet, en taxi koster mer men bruker betraktelig mindre tid. Også rundt Ischia kan man ta båtturer. Langs Amalfikysten er busstilbudet relativt godt, men basert på bytter (for detaljert informasjon, se siden til SITA). Ruten Salerno – Amalfi er den best utviklede, rent tidsmessig, mens strekningen Amalfi – Positano nok er bedre å gjøre med båt. Det går også båt mellom Positano og Salerno, og det er selvfølgelig båtforbindelser mellom Amalfikysten, Capri og Ischia.

For informasjon om billetter i Napoli, Capri, Ischia og Amalfikysten henviser vi til UnicoCampania. Som regel er en billett gyldig i 90 minutter etter stempling (husk penn for å skrive hvis maskinene ikke virker). En vanlig tur koster rundt 1,20 euro, men i lengden lønner det seg å kjøpe enten dagskort (3,10 euro), ukeskort eller ett av de andre turistinitiativene selskapene tilbyr. På de små stedene kjøpes billetten hos føreren, ellers anbefaler vi å kjøpe rikelig med billetter hos de utvalgte salgsstedene (som oftest tobakksforhandlere og aviskiosker).

Rundt i regionen
Circumvesuviana tilbyr både buss og tog til flere vakre steder med sitt turistprogram Too to Train og SorrentoExpress. Det er selvfølgelig mulig å dra rundt på egen hånd, og Trenitalia har stoppesteder nær flere severdigheter (men anbefales ikke på Amalfikysten).

Fra Napoli kan man dra til Ischia, Capri og Amalfikysten (eller mellom disse stedene) med båt: Alilauro, Alilauro Gruson, Medmar, Navigazione Libera del Golfo, Caremar og Snav.

Vil du dra lenger, som Sardegna eller Sicilia, se siden til Tirrenia.

Finn et perfekt hotell i Napoli

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:Sponsede lenker

Mer reisestoff

Regn om valuta


Privacy Policy