Din guide til Napoli

Din guide til Napoli, Capri, Ischia og Amalfikysten - tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Utflukter - Napoli

Det er mye å se i denne delen av Italia, og nedenfor skal vi se nærmere på de viktigste. De fleste utfluktene kan du gjøre med utgangspunkt i Napoli, men gitt gode vær- og havforhold er det mulig også å ha øyene Capri og Ischia, eller Amalfikysten, som startsted.

Pompei er velkjent for de fleste, byen som ble dekket av dødelig aske fra Vesuvs i år 79 e. Kr. Slik kjenner vi mye til dagliglivet under romertiden, og uvurderlige kunstskatter har blitt bevarte (og flere av dem kan ses på Museo Nazionale Archeologico i Napoli). Området er åpent mellom 08.30 og 17 (april – oktober til kl. 19.30,), og billetten koster 11 euro. Fra Napoli kan du ta buss (Sitabus) eller toget Circumvesuviana.

Grotta azzurra (Capri), eller den blå grotten på norsk, gir en naturopplevelse av de sjeldne. En liten åpning i klippeveggen skjuler et fantastisk asurblått skjer inne i fjellet, mens det klare vannet nærmest blir til sølv. Den innerste delen av grotten er 14 meter høy, mens lengden er rundt 60. Fenomenet forklares av at dagslyset filtreres slik at fargen rødt tas bort av det undersjøiske vinduet (som ligger rett under inngangen). Du kommer deg hit med taxi eller buss fra Anacapri, eller ta en av de mange båtene som går fra Marina Grande. De fleste av rundturene stopper her, selv om de ved kø spør gjestene om de ønsker å vente. Vi anbefaler på det varmeste å vente! For å komme inn i selve grotten går man over i små robåter, hvor lokale fiskere står for styring og underholdning. Det er vanlig å tipse disse.

Faraglioni (Capri) er tre karakteristiske klipper, formet av hav og vind (bildet til venstre). De er opp til 100 meter, og den ene har en tunnel som båtene ofte drar under. På den ene klippen finner vi også de eneste eksemplene i verden på blå firfirsle. For å oppleve Faraglioni anbefaler vi å ta en rundtur i båt.

Paestum er levninger fra StorHellas, tiden da den greske sivilisasjon dominerte i SørItalia. På grunn av de vakre og vel bevarte greske templene er stedet på Unescos verdensarvliste. Stedet ligger ca. 40 km sør for Salerno, så det beste er å ankomme med bil (A3) eller tog.

Vesuvs er en av verdens mest kjente vulkaner. En tur opp hit vil sikkert være et minne for livet, spesielt med tanke på at denne vulkanen samtidig er en av verdens farligste. Den spås å ville ha et eksplosivt og omfattende utbrudd, som ikke bare kanskje vil kreve tusenvis av liv i nærområdet, men også gjøre stor skade på hele Napoli-bukten. Den er bebygget opp til 700 meter, mens selve vulkanen på det høyeste er 1281 meter. Selskapet Vesuviana Mobilità kjører busser fra Ercolano, Napoli og Pompei, som fører deg opp til 1000 meters høyde. Derfra må man løse billett, og ta føttene til hjelp. Det er ikke å anbefale å gå ved tåke eller dårlig vær.

Finn et perfekt hotell i Napoli

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:Sponsede lenker

Mer reisestoff

Regn om valuta


Privacy Policy